Online Alfa

Alfa on ilmainen ja helppokäyttöinen alusta, joka mahdollistaa evankeliumin viemisen ympärilläsi elävien ihmisten luo. Se antaa verkossa toimiville ihmisille mahdollisuuden kokoontua yhteen katsomaan videosarjan ja tutkimaan kristinuskoa yhdessä.

Kohtaa ja kutsu ihmisiä, jotka eivät yleensä tulisi kirkkoon — verkossa.

Alfa on sarja vuorovaikutteisia tapaamisia, joissa tutkitaan kristillisen uskon perusteita. Viime vuonna noin 30 000 kirkkoa ja järjestöä järjesti Alfoja, joihin osallistui kaiken kaikkiaan yli 1,3 miljoonaa ihmistä.

Online Alfan kolme pilaria

Yhdistä

Online Alfa tarjoaa mahdollisuuden pohtia elämän suuria kysymyksiä yhdessä, avoimessa ja rennossa ilmapiirissä. Mistä päin maailmaa tahansa.

Katso

Jaksoissa pohditaan kristinuskon perusteita. Käsittelyssä on esimerkiksi kysymyksiä: kuka on Jeesus, miten voin uskoa ja kuinka Jumala johdattaa meitä?

Keskustele

Jokainen jakso tarkastelee eri kysymystä ja on suunniteltu aktivoimaan keskustelua, jota ylläpitävät ohjaajat ja apuohjaajat seurakunnastasi.

Kokemuksia Online Alfasta

Alfa voidaan järjestää kokonaan verkossa. Seurakunnat, jotka ovat järjestäneet Online Alfoja ovat nähneet merkittävää vaikutuksia pienryhmäläisten ja ohjaajien keskuudessa.

”Olimme yllättyneitä osallistujien sitoutuneisuudesta ja välittömästä avoimuudesta keskusteluiden aikana. Yhdeltä, nopealla aikataululla järjestetyn Online Alfan pienryhmäläisistä kuusi halusi mennä kasteelle Alfan jälkeen. Jumala toimii; jopa netissä! ” – Westminster Chapel, Yhdysvallat

  • Online Alfa avaa oven uusille ihmisille, jotka eivät muuten olisi koskaan osallistuneet Alfaan
  • Osallistujat tulevat johdonmukaisemmin mukaan jokaiseen tapaamiseen
  • Online Alfa kiinnostaa ja aktivoit nuoria entistä paremmin
  • Online Alfa mahdollistaa pitkäaikaisen ​​opetuslapseuttamisen ja johtajaksi kehittymisen seurakunnassasi
  • Online Alfa voidaan ottaa nopeasti käyttöön minimaalisilla resursseilla

Tarinoita ympäri maailmaa


Online Alfa -perehdytys

Online Alfaa varten suunniteltuja perehdytyksiä ja resursseja löydät myAlpha -sivustolla.


Varotoimenpiteet

Paikallisten terveyssuositusten noudattamisen lisäksi, haluamme kaikkien Online Alfojen olevan turvallisia paikkoja. Paikkoja, joihin seurakuntayhteisöt voivat kutsua osallistujia tutkimaan elämää, uskoa ja Jumalaa koskevia kysymyksiä vieraanvaraisessa, tuomitsemattomassa ja turvallisessa ympäristössä. Tutustuthan suosituksiimme:

Alfa on sitoutunut edistämään kaikkia tarvittavia toimia, jotta palvelutyömme on ajantasalla verkko- ja digiturvallisuuteen liittyvissä asioissa. Katso lisätietoja täältä.

Verkko- ja digiturvallisuus

Jos olet järjestämässä Online Alfaa, varmistathan, että kaikki vastuunkantajat ovat tietoisia verkko- ja digiturvallisuudesta.

Haavoittuvassa asemassa olevien suojelu

Digiturvallisuudella pyritään suojelemaan erityisesti haavoittuvassa asemassa olevia henkilöitä. Se kattaa matkapuhelinten, tietokoneiden (mukaan lukien kannettavat tietokoneet, netbookit, tabletit) ja muiden elektronisten laitteiden, kuten pelikonsoleiden, käytön mm. verkkoympäristössä toimiminen, sähköpostien, tekstiviestien ja pikaviestien lähettäminen sekä sosiaalisen median käyttäminen.

Ylläpidä turvallista ympäristöä

On tärkeää, että kaikki seurakunnat, ylläpitäjät, ryhmänohjaajat ja apuohjaajat ovat aktiivisia turvallisen verkkoympäristön ylläpitämisessä. Jos haluat tutustua laajempaan ohjeistukseen aiheesta, napsauta tästä.

Digitaaliset ratkaisut

Jos seurakuntasi ei pysty järjestämään Alfoja paikanpäällä, suosittelemme siirtämään Alfat kokonaan verkkoon! Uskomme vakaasti, että seurakuntien innovoidessa, evankeliumi voi tavoittaa vielä laajempia ihmisryhmiä.

1. Etsi sopiva alusta verkkotapaamisille

Verkossa on monia hyviä palveluja, joiden avulla seurakunnat voivat jakaa/toistaa videoita ja keskustella niistä. Suosittelemiamme palveluja ovat Zoom, Google Meet ja Skype.

2. Päätä tapaamisten muoto

Vaihtoehto 1: Pyydä kaikkia osallistujia kirjautumaan tapaamisalustalle alustuksen katsomista varten. Kun alustus on päättynyt, jakautukaa tarvittaessa useampaan pienryhmään. Tämä toimii parhaiten alle 75 henkilön osallistujamäärillä. HUOM! Videon katsominen yhdessä edellyttää järjestäjältä vakaata ja nopeaa internetyhteyttä, sekä tehokasta päätelaitetta.

Vaihtoehto 2: Jaa viikoittainen video kaikille ryhmänohjaajille ja pyydä jokaista ryhmää liittymään omaan verkkoneuvotteluun. Suosittelemme tämän mallin käyttöä, jos Alfaan osallistujien kokonaismäärä on yli 75 henkilöä.

3. Alfa-viikonloppu/Alfa-päivä

Jos voitte tavata pienemmissä ryhmissä, harkitkaa Alfa-päivän tai -viikonlopun järjestämistä tarkoitukseen sopivassa kohteessa. Seurakunnat ovat havainneet, että tässä vaiheessa Alfaa osallistujat tapaavat toisensa mielellään kasvotusten ja ovat avoimia ei-digitaaliselle tapaamiselle.

Jos järjestätte Alfa-viikonlopun/Alfa-päivän verkossa, suosittelemme:

1. Katsomaan kaikki kolme jaksoa yhdessä päivässä

2. Jakamaan Alfaan liittyviä henkilötarinoita, jota osallistujat saavat kuulla Alfan merkityksestä ihmisille

3. Sisällyttämään päivään kevennyksiä: kyselyjä, seurapelejä, humoristisia videoita. Päivän tulisi sisältää vaihtelevia elementtejä väsymyksen estämiseksi.

4. Rukouspalvelus

Suosittelemme, että jokainen ohjaaja arvioi rukouspalvelun järjestelyjä ryhmäläisten tarpeiden ja toiveiden mukaisesti:

1. Jakautukaa pienempiin ryhmiin ja rukoilkaa toinen toistenne puolesta

2. Ohjaajat rukoilevat osallistujien puolesta yksi ryhmäläinen kerrallaan.

3. Pyydä ryhmäläisiä lähettämään rukousaiheensa ohjaajalle ja/tai apuohjaajalle chatin tai sähköpostin välityksellä. Ryhmän ohjaajat voivat sitten varata erillisen hetken kunkin ryhmäläisen puolesta/kanssa rukoilemiseksi.


Parhaat vinkit

Olemme keränneet näitä vinkkejä seurakunnilta, jotka ovat järjestäneet Online Alfoja.

Vieraanvaraisuus

Vaikka ryhmät kokoontuvat verkossa, seurakunnat voivat silti panostaa vieraanvaraisuuteen.

Aktiivisempi viestittely sähköpostitse

Lähetä viikoittaisia ​​sähköpostiviestejä, jotka esim. kertaavat edellisen tapaamisen teemoja. Voit myös pyytää ryhmäläisiä jakamaan ajatuksiaan ​​sähköpostitse. Ota yhteyttä myös heihin, jotka eivät olleet mukana edellisessä tapaamisessa.

Vahva läsnäolo

Varmista, että ryhmänohjaaja on vahvasti läsnä istunnon alusta lähtien: tervehtii ihmisiä, esittää kysymyksiä ja kertoo vitsejä. Rento ilmapiiri ja vilkas keskustelu ovat usein toimivan ryhmän merkkejä. Taitava ohjaaja pystyy kuitenkin aistimaan tilanteet, joissa pidemmätkin tuumaustauot ovat ryhmälle hyödyksi.

Chat-toiminnot

Rohkaise ryhmänohjaajia, apuohjaajia ja ryhmäläisiä käyttämään chat-toimintoa kommenttien ja kysymysten esittämiseksi alustusten sekä keskustelun aikana.

Ryhmänohjaajan valmistautuminen

Varmista ryhmänohjaajien pääsy videoihin, keskustelukysymyksiin ja seurakunnan valitsemalle alustalle. Seurakunnat ovat havainneet, että 1) osa osallistujista lähtee verkossa nopeammin mukaan keskusteluun ja 2) osa tarvitsee entistä enemmän ryhmäyttämistä, kuin paikan päällä järjestetyissä Alfoissa. Ryhmänohjaajat kannattaa valmistaa tähän ilmiöön.

Varmista laadukas keskustelu

  • Pyydä kaikkia osallistujia pitämään kamera päällä
  • Pyydä kaikkia osallistujia asettumaan rauhalliseen ympäristöön, jos mahdollista
  • Pyydä kaikkia osallistujia poistamaan mykistys keskustelun aikana. Poikkeuksena meluisasta ympäristöstä osallistuvat. Tämä edesauttaa vapaata keskustelua.
  • Pyydä vieraita välttämään vihreäntaustan käyttöä luonnollisemman ympäristön luomiseksi.

Logistiikka

Internet-yhteys: Jos järjestät Online Alfan, varmista riittävän vahva internet-yhteys. Suosittelemme vahvasti ethernet-kaapelin käyttöä verkkoyhteyden muodostamiseksi.

Lyhyt ja ytimekäs: Seurakunnat ovat havainneet, että etätapaamisissa ihmisten keskittymiskyky alkaa laskea noin tunnin kuluttua. Suosittelemmekin tapaamisen pitämistä alle 1 tunnin 15 minuutin mittaisena.