Johdanto

Tervetuloa on Alpha Internationalin (jäljempänä AI) tietosuojaselosteeseen.

AI kunnioittaa yksityisyyttäsi ja sitoutuu suojelemaan henkilötietojasi. Tällä sivustolla kerrotaan, miten huolehdimme henkilötiedoistasi ja selvitetään sinulle yksityisyyteesi liittyvät oikeudet sekä se, miten laki suojelee sinua tietosuojasi osalta.

Sivuston sisältö on eritelty aihealueittain, joten voit yksitellen selata alla näkyvään sisällysluetteloon kirjattuja erityisiä osioita. Halutessasi voit myös hyödyntää sivustoon kuuluvaa sanastoa tarkentaaksesi joitakin siinä käytettyjä termejä ja ymmärtääksesi niitä paremmin.

 1. TÄRKEÄÄ TIETOA JA KEITÄ OLEMME
 2. SINUSTA KERÄÄMÄMME TIEDOT
 3. KUINKA HENKILÖTIETOJASI KERÄTÄÄN
 4. KUINKA KÄYTÄMME HENKILÖTIETOJASI
 5. HENKILÖTIETOJESI PALJASTAMINEN
 6. KANSAINVÄLISET SIIRROT
 7. TIETOTURVA
 8. TIETOJEN SÄILYTTÄMINEN
 9. OIKEUTESI SUHTEESSA TÄHÄN TIETOSUOJASELOSTEESEEN
 10. SANASTO

1. TÄRKEÄÄ TIETOA JA KEITÄ OLEMME

Tämän tietosuojaselosteen tarkoitus

AI toimii yhteistyössä neljän muun itsenäisen hyväntekeväisyysjärjestön kanssa, jotka jakavat yhteisen perinnön ja ovat perustettu Holy Trinity Brompton -kirkossa.

Viittaamme järjestöihin yhteisesti nimellä HTB Group (HTBG), mutta teknisessä oikeudellisessa määritelmässä ne eivät muodosta ryhmää. Nämä järjestöt kuitenkin toimivat keskinäisessä yhteistyössä monien jaettujen järjestelmien, prosessien ja käytäntöjen kautta. Tiiviin kumppanuuden sekä jaettujen resurssien (toimistot yms. infrastruktuuri) vuoksi HTBG:n osatekijät ovat määritelleet ja sopineet yhteiset käsittelytavat yksityisyyden- ja tietosuojan piiriin kuuluvien tietojen käsittelyä koskien.

Yksittäiset hyväntekeväisyysjärjestöt ovat tehneet virallisen tietojen jakamissopimuksen säännelläkseen tietojen jakamisen laajuutta ja määritelläkseen sitä koskevat säännöt.

Tällä sivustolla kerromme, missä HTBG jakaa tietoa ja miksi.

Sivusto pyrkii antamaan sinulle tietoa siitä, miten AI kerää ja käsittelee henkilötietojasi ollessasi minkä tahansa verkkosivustomme kautta vuorovaikututuksessa kanssamme. Näin tapahtuu esimerkiksi silloin, kun osallistut tapahtumaan, lahjoitat hyväntekeväisyyteen, hakeudut vapaaehtoiseksi tai työntekijäksi tai tilaat uutiskirjeemme.

Sivusto ei ole tarkoitettu lapsille, mutta keräämme tietoja lapsista, jos he osallistuvat johonkin tapahtumaamme tai osallistuvat toimintaamme.

Mikäli haluat olla täysin tietoinen siitä, miten ja miksi käytämme tietojasi, sinun on tärkeää tutustua tähän sekä muihin yksityisyyskäytäntöjä koskeviin dokumentteihimme.

Tämä seloste täydentää muita yksityisyyskäytäntöjä koskevia dokumenttejamme, eikä ole tarkoitettu korvaamaan niitä.

Rekisterinpitäjän tiedot

Rekisterinpitäjä HTB Group (HTBG) koostuu seuraavista toimijoista:

Holy Trinity Brompton, joka on rekisteröity Englannissa ja Walesissa hyväntekeväisyysnumerolla 1133793 ja jonka toimipaikka sijaitsee osoitteessa Brompton Road, Lontoo, SW7 1JA (HTB).

Alpha International, joka rekisteröity Englannissa ja Walesissa numerolla 1086179, Skotlannissa numerolla SC042906. Samaan kokonaisuuteen kuuluu myös yksityinen takuuyhtiö, joka on rekisteröity Englannissa ja Walesissa numerolla 4157379 (AI).

St Paul’s Theological Centre on rekisteröity Englannissa ja Walesissa numerolla 1111609. Samaan kokonaisuuteen kuuluu myös yksityinen takuuyhtiö, joka on rekisteröity Englannissa ja Walesissa numerolla 5543940 (SPTC).

Church Renewal Trust on rekisteröity Englannissa ja Walesissa numerolla 1129661. Samaan kokonaisuuteen kuuluu myös takuuyhtiö, joka on rekisteröity Englannissa ja Walesissa numerolla 6849860 (CRT1).

Church Revitalisation Trust on rekisteröity Englannissa ja Walesissa numerolla 1174882. Samaan kokonaisuuteen kuuluu myös yksityinen takuuyhtiö, joka on rekisteröity Englannissa ja Walesissa numerolla 10754427 (CRT2).

Tämä tietosuojaseloste on laadittu HTBG:n puolesta, joten kun siinä mainitaan ”HTBG”, ”me”, ”meidät” tai ”meidän” , viitataan siihen kyseiseen hyväntekeväisyysjärjestöön HTBG:ssä, joka vastaa tietojesi käsittelystä.

Kun ostat meiltä jonkin tuotteen tai palvelun tai muutoin syötät tietosi sivustollemme, kerromme sinulle, mikä organisaatio on tietojesi käsittelijä. AI on vastuussa tästä verkkosivustosta.

Olemme nimittäneet tietosuojavastaavan (DPL), joka vastaa tämän tietosuojailmoituksen liittyvistä kysymyksistä. Jos sinulla on kysyttävää tästä tietosuojaselosteesta tai haluat käyttää tietosuojan piirissä oleviin tietoihin liittyviä oikeuksiasi, ota yhteyttä DPL:ään osoitteeseen GDPR@alpha.org. Voit myös ottaa yhteyttä DPL:ään, jos haluat saada lisätietoja siitä, miten keräämme ja käsittelemme henkilötietojasi.

Tietosuojavastaavan (DPL) osoite (Lontoo, Englanti): Data Protection Lead, Alpha International, Cromwell Road, London, SW7 2HR

tai puhelinnumero: 0207 052 0200 (Lontoo, Englanti)

Voit ottaa yhteyttä DPL:ään kaikissa henkilötietojasi koskevissa kysymyksissä tai huolenaiheissa.

Tämän tietosuojaselosteen ajan tasaisuuden varmistaminen ja velvollisuutesi ilmoittaa meille henkilötietojesi muuttumisesta

On tärkeää, että sinua koskevat tietomme ovat oikeita ja ajan tasaisia. Ole siis hyvä ja ilmoita meille viipymättä, mikäli henkilötietosi muuttuvat vuorovaikutussuhteemme aikana.

Kolmannen osapuolen linkit

Tämä verkkosivusto saattaa sisältää linkkejä kolmannen osapuolen verkkosivustoille, lisäosille ja sovelluksille. Niiden avaaminen voi antaa kolmansille osapuolille mahdollisuuden kerätä tai jakaa tietoja sinusta. Emme hallitse kyseisiä kolmannen osapuolen verkkosivustoja emmekä vastaa niiden tietosuojakäytännöistä. Kun poistut verkkosivuiltamme, suosittelemme lukemaan jokaisen sen jälkeen avaamasi verkkosivuston tietosuojaselosteen.

2. Sinusta keräämämme tiedot

Henkilötiedot tarkoittavat kaikkia yksilöitävissä olevia tietoja, joiden perusteella kyseinen henkilö voidaan tunnistaa. Ne ovat siis anonyymien, eli nimettömien tietojen vastakohta.

Olemme ryhmitelleet sinusta keräämämme, käyttämämme, tallentamamme ja siirrämme henkilötiedot seuraavasti:

Henkilötiedot sisältävät etunimen, tyttönimen, sukunimen, käyttäjänimen tai vastaavan tunnisteen, siviilisäädyn, tittelin, tehtävänimikkeen, syntymäpäivän ja sukupuolen.

Yhteystiedot sisältävät laskutusosoitteen, toimitusosoitteen, sähköpostiosoitteen sekä puhelinnumeron. Rahoitustiedot puolestaan sisältävät pankkitili- ja maksukorttitiedot.

Tapahtumatiedot sisältävät tiedot maksuista sinulle ja sinulta sekä muut tiedot tapahtumista, tuotteista tai palveluista, jotka olet ostanut meiltä tai lahjoittanut meille. Tekniset tiedot sisältävät internet-protokolla (IP) -osoitteen, kirjautumistietosi, selaintyypin ja -version, aikavyöhykkeen ja sijainnin, selainlaajennusten tyypit ja versiot, käyttöjärjestelmän ja alustan sekä muun teknologian, jota käytät verkkosivuston käyttämiseen.

Profiilitiedot sisältävät käyttäjänimesi ja salasanasi, tekemäsi ostokset tai tilaukset, mielenkiintosi, mieltymyksesi, palautteesi ja kyselyvastauksesi. Käyttötiedot sisältävät tiedot siitä, miten käytät verkkosivustoamme, tapahtumia, tuotteita ja palveluja. Markkinointi- ja viestintätiedot sisältävät viestintämieltymyksesi sekä mieltymyksesi markkinointimateriaalin vastaanottamiseen meiltä ja kolmansilta osapuolilta.

Keräämme, käytämme ja jaamme myös koottuja tietoja, kuten tilastollisia tai demografisia tietoja mihin tahansa tarkoitukseen. Sellaiset tiedot voivat olla peräisin henkilötiedoistasi, mutta lain mukaan ne eivät ole henkilötietoja, koska ne eivät suoraan tai välillisesti paljasta henkilöllisyyttäsi.

Voimme käyttää käyttötietojasi esimerkiksi selvittääksemme, kuinka monta prosenttia sivustomme kaikista käyttäjistä käyttää jotakin sen tiettyä ominaisuutta. Mikäli kuitenkin yhdistämme tai liitämme koottuja tietoja henkilötietoihisi niin, että sen perusteella voidaan suoraan tai välillisesti tunnistaa sinut, käsittelemme kyseisiä tietoja henkilötietoina ja käytämme niitä tämän tietosuojailmoituksen mukaisesti.

Uskonnollisena hyväntekeväisyysjärjestönä keräämme tietoja kursseista, koulutuksista ja tapahtumista, joihin osallistut. Tämä tieto voi kuulua erityisten henkilötietojen kategoriaan. Tällaisia ovat esimerkiksi rotuun, etniseen taustaan, uskonnollisiin tai filosofisiin uskomuksiin, sukupuolielämään, seksuaaliseen suuntautumiseen, poliittisiin mielipiteisiin, ammattiyhdistykseen kuulumiseen, terveystietoihin sekä geneettisiin ja biometrisiin tunnisteisiin liittyvät tiedot.

Ilmoitamme aina selkeästi, kun keräämme näitä tietoja sekä sen, mihin käyttötarkoitukseen niitä tarvitsemme. Joissakin tapahtumissamme ja palveluissamme voimme myös kerätä tietoja rikosrekisteristä ja rikoksista.

Näin tapahtuu, jos et anna meille henkilötietojasi

Tarvitsemme henkilötietojasi voidaksemme tarjota sinulle valikoimassamme olevan tuotteen tai palvelun tai tehdäksemme osuutemme kanssasi solmimastamme sopimuksesta. Mikäli emme kuitenkaan saa sinulta näitä tietoja, emme myöskään pysty palvelemaan sinua edellä kuvatulla tavalla. Tällöin meidän on mahdollisesti peruttava lippusi tapahtumaan tai oikeutesi palveluun, jonka olet meiltä hankkinut. Mikäli kuitenkin näin on tapahtumassa, ilmoitamme siitä erikseen.

3. Kuinka henkilötietojasi kerätään?

Alla on kuvaukset käyttämistämme henkilötietojen keräämistavoista.

Suorat vuorovaikutukset

Keräämme tietojasi seuraavien suorien vuorovaikutusten kautta. Tämä sisältää henkilötiedot, jotka annat meille, kun:

 • teet lahjoituksen verkossa, tekstiviestillä tai käteisellä
 • sinut valokuvataan tai kuvataan yhdessä tapahtumistamme tai kursseistamme
 • lähetät meille tiedustelusähköpostin
 • luot tilin verkkosivustollemme
 • rekisteröidyt tapahtumaan tai kurssille
 • tilaat palvelumme tai julkaisumme
 • pyydät markkinointimateriaalin lähetettäväksi sinulle
 • osallistut kilpailuun, tarjoukseen tai kyselyyn tai annat meille palautetta.

Automatisoidut teknologiat tai vuorovaikutukset

Kun olet vuorovaikutuksessa sivustomme kanssa, saatamme kerätä automaattisesti teknisiä tietoja laitteestasi, selailutoiminnastasi ja käyttötavoistasi. Keräämme nämä tiedot evästeiden, palvelinlokkien ja muiden vastaavien teknologioiden avulla. Lisätietoja käyttämistämme evästeistä saat evästesivustoltamme.

Voit asettaa selaimesi kieltäytymään kaikista tai joistakin evästeistä tai pyytää ilmoitusta, kun verkkosivustot asettavat tai käyttävät evästeitä. Jos poistat evästeet käytöstä tai kiellät ne, huomaa, että jotkin verkkosivuston osat saattavat tulla saavuttamattomiksi tai lakata toimimasta asianmukaisesti. Lisätietoja käyttämistämme evästeistä saat evästesivustoltamme.

4. Kuinka käytämme henkilötietojasi?

Käytämme henkilötietojasi vain, kun laki sen sallii. Yleisimmin teemme niin seuraavissa tilanteissa:

 • Kun meidän tarvitsee toteuttaa osuutemme kanssasi solmimastamme sopimuksesta tai olemme jo tehneet sen
 • Kun se on tarpeen oikeutettujen etujemme (tai HTBG:n etujen) kannalta ja kun omat etusi tai perusoikeutesi eivät syrjäytä näitä etuja

Luotamme suostumukseesi henkilötietojesi käsittelystä ainoastaan silloin, kun keräämme erityisiä henkilötietokategorioita tai lähetämme Sinulle suoramarkkinointiviestintää sähköpostitse tai tekstiviestitse.

Sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi markkinointiin milloin tahansa napsauttamalla peruutuslinkkiä sellaisen sisältävässä ja sinulle kohdentamassamme sähköpostiviestissä tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen GDPR@alpha.org

Tarkoitukset ja toimenpiteet, joihin käytämme henkilötietojasi

Käytämme henkilötietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

 • hyväntekeväisyyden hallita, hoitaminen ja edistäminen
 • taloudellisten liiketoimien ja lahjoitusten hallinta
 • taloudellisen ja ei-taloudellisen tuen pyytäminen → esim. vapaaehtoistyö tai rukous
 • varainhankinnan ja lahjoittajaviestinnän hallinta HTBG:n ja kansainvälisten Alfa-aluetoimistojen kanssa
 • kurssiemme ja tapahtumiemme hallinta
 • johtajuuskonferenssin osallistujien isännöinnin mahdollistaminen paikallisten Alfa-aluetoimistojen edustajille sekä heidän yhteen saattaminen
 • vastata Alfan tiedusteluihin, jotka liittyvät alueeseesi → hallita maailmanlaajuista
  kurssitietokantaamme
 • hallita verkkosivustoamme ja sosiaalisen median tilejämme
 • hallita henkilöstöhallintoamme
 • estää ja havaita rikollisuus
 • tilanteissa, joissa meidän on täytettävä lakisääteinen tai muulla tavoin säännöstelty velvoite

Huomaa, että saatamme käsitellä henkilötietojasi useammalla kuin yhdellä laillisella perusteella, mikäli tilanne sitä vaatii. Mikäli kaipaat yksityiskohtaisempaa tietoa näistä perusteista, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen GDPR@alpha.org

Varainhankinta

Julkisista lähteistä saatavilla olevien sekä sinun jo kertaalleen meille antamien tietojen perusteella voimme tehdä sinusta profiiloinnin ja varallisuuden seulonnan, mikäli uskomme siitä olevan meille oikeutettua etua.

Mikäli olemme tunnistaneet, että sinulla saattaa olla mahdollisuus tai taipumus tukea AI:ta merkittävämmin, voimme käyttää sinusta hallussamme olevia tietoja tunnistamaan yhteyksiä sinun ja olemassa olevan avainkannattajapiirimme välillä.

Voimme tarkastella myös muita sinusta saatavilla olevia tietoja internet-hauissa, tilauspalveluissa, uutisarkistoissa tai julkisissa tietokannoissa (kuten yritysrekisterit, vaaliluettelot tai poliittiset- ja omaisuusrekisterit). Niistä etsimme sinua koskevia tietoja mahdollisista yritysjohtajuuksista, osakkeenomistuksista, julkaistuista biografisista tiedoista, työllisyydestä ja ansioista, filantrooppisista eduista, sosiaalisista verkostoista, hyväntekeväisyyslahjoitushistoriasta ja sen motiiveista sekä asiaankuuluvasta mediakattavuudesta. Tämä tieto auttaa meitä olemaan vuorovaikutuksessa kanssasi henkilökohtaisemmalla tavalla.

Voimme myös hankkia henkilötietoja yksilöistä, jotka saattavat olla kiinnostuneita antamaan suuria lahjoituksia hyväntekeväisyysjärjestöille tai organisaatioille, kuten AI.

Emme kuitenkaan säilytä julkisesti saatavilla olevia tietoja merkittävistä lahjoittajista siten, etteivät he olisi tietoisia siitä ja ettei heillä olisi mahdollisuutta vastustaa henkilötietojensa käsittelyä.

Kun päätämme olla ottamatta yhteyttä tiettyyn henkilöön, poistamme perusyhteystietoja lukuun ottamatta kaikki häneltä haltuumme saamamme henkilötiedot. Talteen jääviin perusyhteystietoihin puolestaan kirjaamme yhteydenottokiellon, jotta osaamme tulevaisuudessa olla ottamatta yhteyttä kyseiseen henkilöön.

Voimme käyttää kolmannen osapuolen virastoja kustannustehokkaana tapana tehdä varallisuuden seulontaa puolestamme ja sitä varten jakaa meille antamiasi tietoja heidän kanssaan tarvittavilta osin. Sinulla on kuitenkin aina oikeus vastustaa tietojesi käsittelyä tällä tavalla.

Markkinointi

Erityisesti markkinoinnin ja mainonnan tapauksessa pyrimme tarjoamaan sinulle mahdollisuuden vaikuttaa siihen, miten käytämme henkilötietojasi niiden osalta.

Saat meiltä markkinointiviestejä alla listattujen ehtojen täyttyessä, mikäli et ole erikseen kieltäytynyt vastaanottamasta niitä.

 • Olet pyytänyt tietoja meiltä
 • Ostanut tavaroita
 • Osallistunut tapahtumaan tai kurssiin meiltä ja et ole kieltäytynyt vastaanottamasta kyseistä markkinointia.

Voit pyytää meitä tai kolmansia osapuolia lopettamaan sinulle markkinointiviestien lähettämisen lähettämällä milloin tahansa sähköpostia osoitteeseen GDPR@alpha.org

Markkinointikielto ei vaikuta meiltä ostamasi tuotteen, palvelun, osallistumisoikeuden tai muun välillämme olleen taloudellisen tapahtuman yhteydessä meille antamiisi henkilötietoihin tai muihin tällöin sovittuihin käytäntöihin.

Tarkoituksen muuttaminen

Käytämme henkilötietojasi vain niihin tarkoituksiin, joita varten keräsimme ne, ellei meidän kohtuudella pidetä tarpeellisena käyttää niitä toiseen tarkoitukseen ja ellei tämä toinen tarkoitus ole yhteensopiva alkuperäisen tarkoituksen kanssa.

Jos haluat saada selityksen siitä, miten uuden tarkoituksen käsittely on yhteensopiva alkuperäisen tarkoituksen kanssa, lähetä sähköpostia osoitteeseen GDPR@alpha.org.

Huomaa, että noudattaaksemme edellä mainittuja sääntöjä, voimme käyttää henkilötietojasi tietämättäsi ja suostumattasi siihen siinä tapauksessa, jos se on lain mukaan vaadittua tai sallittua.

5. Henkilötietojesi paljastaminen

Jaamme joitain henkilötietojasi alla mainituille osapuolille edellä kohdassa 4 mainittuja tarkoituksia varten.

 • Sisäisille kolmansille osapuolille (määritelty jäljempänä sanastossa)
 • Varainhankintakumppaneille (määritelty jäljempänä sanastossa)
 • Kansallisille Alfa-toimistoille (määritelty jäljempänä sanastossa)
 • Ulkoisille kolmansille osapuolille (määritelty jäljempänä sanastossa)
 • Mahdollisille muille kolmansille osapuolille, joille voimme päättää myydä, siirtää tai yhdistää osia toiminnastamme tai omaisuudestamme.

Vaihtoehtoisesti voimme etsiä muita hyväntekeväisyysjärjestöjä tai sulautua niihin. Minkä tahansa muutoksen tapahtuessa henkilötietojasi käytetään samalla tavalla kuin tässä tietosuojaselosteessa on edellä kuvattu. Edellytämme, että kaikki kolmannet osapuolet kunnioittavat henkilötietojesi turvallisuutta ja käsittelevät niitä lain mukaisesti. Emme salli kolmansien osapuolten palveluntarjoajien käyttää henkilötietojasi omiin tarkoituksiinsa, ja sallimme niiden käsitellä henkilötietojasi vain ennalta määrittelemiemme tarkoitusten sekä ja ohjeidemme mukaisesti.

6. Kansainväliset siirrot

Jotkut ulkoiset kolmannet osapuolet, kansalliset Alfa-toimistot ja varainhankintakumppanit sijaitsevat Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolella, joten henkilötietojesi käsittely edellyttää tietojen siirtoa kyseisen alueen ulkopuolelle.

Aina, kun siirrämme henkilötietojasi ETA:n ulkopuolelle, varmistamme, että vähintään yksi alle listatuista henkilötietojesi suojaustoimenpiteistä toteutetaan ja että ne saavat näin ollen ETA-alueella käytettävää suojaan verrattavissa olevan suojan.

 • Siirrämme henkilötietojasi vain maihin, jotka Euroopan komissio on katsonut tarjoavan riittävän suojan henkilötiedoille (lisätietoja saa tarvittaessa Euroopan komissiolta)
 • Kun käytämme tiettyjä palveluntarjoajia, voimme käyttää Euroopan komission hyväksymiä erityisiä sopimuksia, jotka antavat henkilötiedoille saman suojan kuin Euroopassa (lisätietoja saa tarvittaessa Euroopan komissiolta).
 • Kun käytämme toimittajia, jotka sijaitsevat Yhdysvalloissa, tarkistamme, voivatko toimittajat pitää tiedot EU:ssa. Jos tämä ei ole mahdollista, varmistamme, että ennen tietojen siirtämistä sovelletaan vakiosopimusehtoja. Jos haluat lisätietoja siitä, millä mekanismilla käytämme henkilötietojesi siirtämiseksi ulkomaille, ota meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen GDPR@alpha.org.

7. Tietoturva

Olemme ottaneet käyttöön asianmukaiset turvatoimet estääksemme henkilötietojesi vahingossa tapahtuvan menetyksen, käytön tai luvattoman pääsyn, muuttamisen tai paljastamisen. Lisäksi annamme pääsyn henkilötietoihisi vain niille työntekijöille, edustajille, urakoitsijoille ja muihin kolmansille osapuolille, joilla on liiketoiminnallinen tarve niihin. He käsittelevät henkilötietojasi ainoastaan ohjeidemme mukaisesti ja ovat velvollisia säilyttämään luottamussuhteen meitä kohtaan.

Olemme kehittäneet menettelyjä käsitelläksemme epäiltyjä henkilötietorikkomuksia ja ilmoitamme sinulle sekä virassa olevalle valvojalle niiden epäilyistä, mikäli meillä on lakisääteinen velvollisuus tehdä niin.

8. Tietojen säilyttäminen

Kuinka kauan käytämme henkilökohtaisia tietojasi

Säilytämme henkilötietojasi ainoastaan niin kauan kuin on tarpeen täyttääksemme ne tarkoitukset, joiden vuoksi niitä ylipäätään keräämme. Niitä ovat esimerkiksi oikeudelliset velvoitteet ja kirjanpito- tai raportointivelvoitteet.

Henkilötietojen asianmukaisen säilytysajan määrittämiseksi arvioimme niiden määrää, luonnetta, arkaluonteisuutta, mahdollisia luvattoman käytön tai paljastamisen seurauksena syntyviä riskitilanteita, soveltuvia oikeudellisia vaatimuksia, niitä tarkoituksia, joita varten käsittelemme henkilötietojasi sekä sitä, voimmeko saavuttaa nämä tarkoitukset muulla tavoin.

Yksityiskohdat eri osa-alueille kuuluvien henkilötietojen säilytysajoista on kirjattu säilytyskäytäntöihimme, jotka voit pyytää meiltä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen GDPR@alpha.org.

9. Oikeutesi suhteessa tähän tietosuojaselosteeseen

Tietyissä tilanteissa sinulla on oikeuksia tietosuojalakien nojalla liittyen henkilötietoihisi.

Lue lisää näistä oikeuksista klikkaamalla alla olevia linkkejä.

Pyydä pääsyä henkilötietoihisi

Pyydä henkilötietojesi korjaamista

Pyydä henkilötietojesi poistoa

Vastusta henkilötietojesi käsittelyä

Pyydä henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista

Pyydä henkilötietojesi siirtämistä

Oikeus peruuttaa suostumus

Jos haluat käyttää mitä tahansa edellä mainituista oikeuksista, lähetä sähköpostia osoitteeseen GDPR@alpha.org.

Pääsääntöisesti maksua ei vaadita

Et joudu maksamaan maksua henkilötietojesi saamiseksi (tai muiden oikeuksien käyttämiseksi).
Voimme kuitenkin periä kohtuullisen maksun, jos pyyntösi on selvästi perusteeton, toistuva tai kohtuuton. Vaihtoehtoisesti voimme kieltäytyä noudattamasta pyyntöäsi kyseisessä tilanteessa.

Kuvaus siitä, mitä tietoja saatamme tarvita sinulta

Saatamme tarvita sinulta tiettyjä tietoja voidaksemme todentaa henkilöllisyytesi ja varmistaa oikeutesi henkilötietojesi saamiseen (tai muiden oikeuksien käyttämiseen).

Tämä on turvallisuustoimenpide sen estämiseksi, ettei yksityisiä ja salassa pidettäviä henkilötietoja paljasteta henkilölle tai tahoille, jolla ei ole oikeutta saada niitä. Saatamme myös ottaa sinuun yhteyttä pyytääksemme meille jättämäsi pyyntöön liittyviä lisätietoja sen käsittelyn nopeuttamiseksi.

Vastausaika

Pyrimme vastaamaan kaikkiin asianmukaisiin pyyntöihin kuukauden kuluessa. Vastaaminen voi kuitenkin poikkeuksellisesti kestää tätä pidempään, jos pyyntösi on erityisen monimutkainen tai olet tehnyt useita pyyntöjä. Tällöin ilmoitamme sinulle asiasta ja pidämme sinut ajan tasalla pyyntösi kulloisestakin käsittelyvaiheesta.

10. Sanasto

LAILLINEN PERUSTE HENKILÖTIETOJESI KÄYTTÖÖN

Meillä on lakiin perustuva oikeus käyttää henkilötietojasi tässä tietosuojaselosteessa edellä kuvatulla tavalla voidaksemme ajaa hyväntekeväisyysjärjestöjemme etua harjoittaessamme ja hallinnoidessamme hyväntekeväisyystoimintaamme sekä tarjotessamme sinulle parhaimman mahdollisen seurakuntayhteisön turvallisine ja laadukkaine tapahtumineen, tuotteineen ja palveluineen.

Ennen kuin käsittelemme henkilötietojasi edellä mainittujen etujen saavuttamiseksi, teemme vaikutusarvioinnit siitä, millä tavoin niiden käsittely mahdollisesti vaikuttaa sinuun ja oikeuksiisi. Emme myöskään käytä henkilötietojasi toimintoihin, joissa etumme syrjäyttää vaikutukset sinuun (ellei meillä ole suostumustasi tai lainsäädännön mukaan pakollista tai sallittua). Lähettämällä sähköpostia osoitteeseen GDPR@alpha.org voit saada lisätietoja siitä, kuinka arvioimme edellä mainittuja legitiimejä etujamme verrattuna mahdolliseen vaikutukseen sinuun koskien tiettyjä toimintoja.

Sopimuksen täyttäminen tarkoittaa henkilötietojesi käsittelyä silloin, kun se on tarpeen sinun ja meidän välisen sopimuksen täyttämiseksi tai toimenpiteiden toteuttamiseksi pyynnöstäsi ennen tällaisen sopimuksen tekemistä.

Lakisääteisen tai sääntelyyn liittyvän velvoitteen noudattaminen tarkoittaa henkilötietojesi käsittelyä silloin, kun se on tarpeen noudattamaan lainsäädännöllisiä tai sääntelyyn liittyviä velvoitteita, joihin olemme sitoutuneet.

KOLMANNET OSAPUOLET

Sisäiset kolmannet osapuolet

Alla on verkostomme sisäisten kolmansien osapuolten kuvaukset.

Muut HTBG-verkoston hyväntekeväisyysjärjestöt → ne toimivat yhteisinä valvojina tai käsittelijöinä ja tarjoavat IT- ja järjestelmähallintapalveluja sekä tekevät johtamiseen liittyvää raportointia

Varainhankintakumppanit:

Jos olet merkittävä lahjoittaja AI:lle tai sinut on tunnistettu potentiaaliseksi merkittäväksi Yhdistyneen kuningaskunnan ulkopuolella asuvaksi lahjoittajaksi, voimme varainhankintaamme koordinoidaksemme ohjata sinut asioimaan asuinmaassasi toimivan kansallisen Alfa-toimiston kanssa.

Molemmat järjestöt ymmärtävät tarpeen tehokkaaseen lahjoittajasuhteiden tunnistamiseen ja hallintaan sekä päällekkäisten lahjoituspyyntöjen välttämiseen näillä maantieteellisillä alueilla.

Koordinoimme toimintaamme määrittääksemme, kumpi järjestö olisi sopivampi ylläpitämään suhdettasi kanssasi. Emme jaa mitään henkilötietojasi tämän tarkoituksen ulkopuolella.

Kansalliset Alfa-toimistot:

Kolmannen osapuolen kansallinen Alfa-aluetoimisto maassa tai alueella, jossa asut ja joka saattaa sijaita EU:n ulkopuolella. Löydät kansallisen Alfa-toimistosi tämän linkin takaa.

Ulkoiset kolmannet osapuolet:

 • Urakoitsijat, jotka tarjoavat liiketoiminnan kasvupalveluja Alfan kasvattamiseksi uusilla alueilla → esim. OneSixOne → konsultointiyritys, joka auttaa meitä tuottamaan Alfa-kampanjoita.
 • Erilaiset tapahtumahallintajärjestelmät → esim. Eventsforce, Eventbrite ja Brushfire.
 • Sähköposti- ja kyselypalvelut → esim. Mailchimp, SurveyMonkey ja Mailerlite.
 • Käytämme Mailchimpia päivittäisissä sähköpostilähetyksissämme.
 • Sinun on syytä olla tietoinen siitä, että Mailchimp voi käyttää henkilötietojasi omiin liiketoiminnallisiin tarkoituksiinsa, kuten heidän tietosuojakäytäntönsä kohdassa 3 B on mainittu. Alfa ei ole vastuussa Mailchimpin tietosuojakäytännöistä, jotka voivat poiketa tässä tietosuojaselosteessa esitetyistä käytännöistä.
 • CRM-järjestelmät → esim Salesforce ja Raiser’s Edge.
 • Vähittäiskauppapalvelut → esim Windsor Print ja Wisque
 • Yhdistyneessä kuningaskunnassa sijaitsevat ja toimivat ammattilaisneuvonantajat → esim. lakimiehet, pankkiirit, tilintarkastajat, eläkeasiantuntijat ja vakuutusyhtiöt → ne tarjoavat konsultointi-, pankki-, lakimies-, vakuutus- ja hallintolupapalveluita.
 • HM Revenue & Customs, valvojat ja muut Yhdistyneessä kuningaskunnassa sijaitsevat ja toimivat viranomaiset,jotka vaativat tietojenkäsittelytoiminnan raportointia tietyissä tilanteissa.
 • Vimeo, jossa säilytämme Alfa-videoaineistoja
 • Zoom, joka tarjoaa verkkovideokokouspalvelun, jota käytämme kokouksissa, kursseissa, tapahtumissa ja koulutuksessa.
 • Amazon Web Servicesin tarjoama pilvipalvelu.

External Third Parties Privacy Policies (for online services only):

Tämän tietosuojaselosteen sinulle suomat pyyntöoikeudet

Tähän tietosuojaselosteeseen liittyen sinulla on oikeus tehdä alla listattuja toimenpiteitä.

 • Pyytää pääsyä henkilötietoihisi (yleisesti tunnettuna ”rekisteröidyn tietojen saantipyyntönä”). Tämä mahdollistaa sinulle kopion henkilötiedoista, jotka meillä on sinusta, ja tarkistaa, että käsittelemme niitä laillisesti.
 • Pyytää henkilötietojesi korjaamista. Tämä mahdollistaa sinulle kaikkien sinusta pidettävien epätäydellisten tai virheellisten tietojen korjaamisen, vaikka meidän on voitava vahvistaa uusien tietojen tarkkuus, jotka toimitat meille.
 • Pyytää henkilötietojesi poistamista. Tämä mahdollistaa sinulle pyynnön tehdä henkilötietojesi poistamista tai poistoa, jos meillä ei ole hyvää syytä jatkaa niiden käsittelyä. Näin myös silloin, jos olet onnistuneesti vastustanut tietojen käsittelyä tai olemme mahdollisesti käsitelleet tietojasi laittomasti tai jos meidän on noudatettava paikallista lakia henkilötietojesi poistamiseksi. Huomaa kuitenkin, että emme aina voi noudattaa poistopyyntöäsi tietyissä oikeudellisissa syissä, jotka ilmoitetaan sinulle pyynnön yhteydessä mahdollisuuksien mukaan.
 • Vastustaa henkilötietojesi käsittelyä silloin, kun perustamme sen järjestömme (tai kolmannen osapuolen) ja koet sen uhkaavan perusoikeuksiasi tai vapauksiasi.
 • Sinulla on myös oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä ja käyttöä suoramarkkinointitarkoituksiin. Joissakin tapauksissa voimme osoittaa, että meillä on kiistämättömät oikeutetut perusteet käsitellä tietojasi, jotka syrjäyttävät oikeutesi ja vapautesi.
 • Pyytää henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista. Tämä mahdollistaa sinulle pyynnön keskeyttää henkilötietojesi käsittely seuraavissa tilanteissa: (a) jos haluat meidän vahvistavan tietojen tarkkuuden; (b) kun tietojen käyttö on laitonta, mutta et halua meidän poistavan niitä; (c) kun tarvitset meidän säilyttävän tiedot, vaikka emme enää tarvitse niitä, koska tarvitset niitä asian selvittämiseen, oikeuksien käyttämiseen tai puolustamiseen; tai (d) olet vastustanut tietojesi käyttöä, mutta meidän on varmistettava, että meillä on kiistämättömät oikeutetut perusteet niiden käyttöön.
 • Pyytää henkilötietojesi siirtämistä sinulle tai kolmannelle osapuolelle. Toimitamme sinulle tai kolmannelle osapuolelle, jonka olet valinnut, henkilötietosi strukturoituna, yleisesti käytettyyn ja koneellisesti luettavaan muotoon. Huomaa, että tämä oikeus koskee vain automatisoitua tietoa, jonka alun perin annoit suostumuksesi meidän käyttöömme tai jota käytimme sopimuksen täyttämiseen sinun kanssasi.
 • Peruuttaa suostumus milloin tahansa, kun perustamme henkilötietojesi käsittelyn siihen. Tämä ei kuitenkaan vaikuta käsittelyn laillisuuteen ennen suostumuksen peruuttamista.

Jos kuitenkin peruutat suostumuksesi, emme ehkä voi tarjota tiettyjä tuotteita tai palveluita sinulle. Ilmoitamme sinulle, jos näin tulee tapahtumaan suostumuksesi peruuttamisen yhteydessä.

Vastuuvapauslauseke

Tämän verkkosivuston sisältö on tarkoitettu vain ja ainoastaan henkilökohtaiseen ja yksityiseen ei-kaupalliseen käyttöön. Et saa kopioida, kopioida, jakaa, välittää, lähettää, lähettää, myydä, lisensoida tai muuten hyödyntää tätä tai mitään muuta sisältöä millään muilla tarkoituksilla ilman Alpha Internationalin ennakollista kirjallista suostumusta.