Tietoa Alfasta

Olemme seurakunnan puolella, kuljemme sen rinnalla ja toimimme sen kanssa

Alfa syntyi vuonna 1977, Holy Trinity Brompton (HTB) -nimisessä Lontoolaisseurakunnassa. Vuonna 1990 Nicky Gumbel kehitti siitä kurssin kirkon ulkopuolisille henkilöille. HTB:n Alfa-tapaamisten osallistujamäärä kasvoi nopeasti satoihin osallistujiin, mikä herätti muiden kirkkojen ja seurakuntien huomion; ne kiinnostuivat tästä ihmisiä kiinnostavasta tavasta välittää evankeliumia.

Ensimmäinen Alfa-konferenssi järjestettiin vuonna 1993 HTB:llä. Yli 1 000 kirkollista vaikuttajaa kokoontui yhteen oppiakseen lisää Alfasta ja kuinka hyödyntää sitä omissa seurakunnissaan. Kiinnostuksen kasvaessa Alfa-konferensseja alettiin järjestää kansainvälisesti. Alfan alkuperäinen videosarja kuvattiin vuonna 1994, jotta kurssi olisi mahdollisimman laajan yleisön saavutettavissa.

Miljoonat ihmiset ympäri maailmaa ovat kokeilleet Alfaa. Materiaalit on käännetty 112 eri kielelle. Alfan alustukset on muutettu nykypäivän yleisöä varten videosarja-muotoon, ja Nuorten Alfa luotiin jotta evankeliumi tavoittaisi myös nuoremman sukupolven. Jatkuvassa muutoksessa olevan yhteiskunnan keskelläkin Alfa auttaa ihmisiä kuulemaan evankeliumin ja kohtaamaan Jeesuksen maailman pelastajana.

Suhtaudumme yhteyteen intohimoisesti

Alfassa keskitytään niihin kristinuskon ydinkohtiin, joista kaikki kirkkokunnat ovat samaa mieltä. Uskomme, että se mikä meitä yhdistää on paljon suurempaa kuin se, mikä meitä erottaa. Alfa on tehokas evankelioimisen muoto, silloin kun se järjestetään paikallisen kirkon toimesta. Kristinuskon ydinkohtiin keskittyvää Alfaa voidaan käyttää lähes kaikissa konteksteissa, jotta kaikilla olisi mahdollisuus kokea evankeliumin muuttavan heidän ystäviensä elämän.

Uskomme seurakunnan ansaitsevan parasta

Tavoitteenamme on tukea seurakuntia uudistuvilla resursseilla ja työkaluilla. Tarkoituksemme on tarjota puitteet, jonne ihmiset haluavat tuoda ystävänsä keskustelemaan Jeesuksesta. Alfan videosarjat sekä Nuorten Alfa -sarja on suunniteltu kutsumaan osallistujia useita viikkoja kestävälle uskon matkalle. Jokainen tapaaminen kattaa evankeliumin keskeisen sanoman helposti seurattavalla tavalla, ja jättää osallistujille tilaa tutkia kysymyksiä elämästä, uskosta ja Jumalasta.

Uskomme antamisen voimaan

Alfa on ilmainen seurakunnille ja kannustamme kaikkia järjestämään Alfoja ilmaiseksi. Mielestämme jokaisella tulisi olla mahdollisuus tutkia elämää ja kristinuskoa missä tahansa he ovatkaan, ilman kustannuksia. Alfa on voittoa tavoittelematon organisaatio, joka luottaa lahjoittajien anteliaisuuteen voidakseen tarjota Alfa-resursseja ilmaiseksi.