Tutki uskoa, elämää ja niiden merkitystä

Kokeile Alfaa ja päätä haluatko lähteä tutkimusmatkalle. Alfa on usean viikon mittainen sarja tapaamisia, jolle voi tulla keskustelemaan elämän suurista kysymyksistä.

Mikä Alfa on?

Mielestämme jokaisella tulisi olla mahdollisuus tutkia uskoa, kysyä kysymyksiä ja jakaa näkemyksensä.

Alfa on sarja tapaamisia, joissa tutkitaan elämää ja kristinuskoa. Jokainen tapaaminen tarkastelee erilaista uskoon liittyvää kysymystä, tarkoituksena herättää keskustelua. Alfoja järjestetään ympäri maailmaa ja kaikki ovat tervetulleita. Alfan voi järjestää netissä, kahvilassa, yliopistolla, kotona – ihan missä vain. Jokainen Alfa on oman näköisensä, mutta niitä yhdistää kolme teemaa: vieraanvaraisuus, alustus ja avoin keskustelu.

Miltä se näyttää?

Vieraanvaraisuus

Oli kyseessä sitten joukko ystäviä ruokapöydän ääressä tai nopea kuulumisten vaihto netissä, yhteysten luominen on tärkeää. Alfa ei poikkea tästä.

Oli kyseessä sitten tapaaminen kasvotusten aterian äärellä, tai virtuaalisesti kahvikupin kanssa, kaikki tapaamiset alkavat tutustumiseen, rentoutumiseen sekä ystävyyssuhteiden muodostamiseen varatulla ajalla.

Alustus

Alustusten tarkoituksena on herättää keskustelua. Jokainen alustus on noin kolmenkymmenen minuutin mittainen ja ne pidetään joko paikan päällä tai näytetään videolta. Ne käsittelevät suuria uskoon liittyviä kysymyksiä, ja avaavat kristinuskon perusteita. Käsiteltäviä kysymyksiä ovat mm. Kuka Jeesus on?, Miten Jumala ohjaa meitä? ja Miksi ja miten rukoillaan?

Keskustelu

Kenties tärkein osa Alfaa on mahdollisuus kertoa mitä ajatuksia ja ideoita alustus herätti ja keskustella asioista pienryhmissä. Ei tosin ole pakko sanoa mitään, eikä myöskään ole mitään, mitä ryhmissä ei voisi sanoa (ihan totta). Keskusteluissa on mahdollisuus kuulla muiden näkemyksiä ja jakaa omia ajatuksia rehellisessä, ystävällisessä ja avoimessa ilmapiirissä.

Löydä Alfa läheltäsi

Alfoja järjestetään ympäri maailmaa. Alla olevasta lomakkeesta voit löytää Alfan läheltäsi. Ei ole mitään paineita, maksuja, tai seuraamuksia, jos et haluakaan enää palata ensimmäisen tapaamisen jälkeen. Alfa kestää yleensä 9-12 viikkoa.