Jokainen voi olla mukana keskustelussa.

Alfa on sarja tapaamisia, joissa pohditaan suuria kysymyksiä elämästä, uskosta ja Jumalasta. Alfa luo kohtaamisen kulttuurin.

Miten aloittaa Alfa-työ?

Webinaarissa pohdimme vieraanvaraisuuden kulttuurin synnyttämistä ja kuulemme Nuorten Alfan käytöstä rippikoulu- ja nuorisotyössä. Mukana Panu Pitkänen ja Pertti Manninen Alfasta sekä pastori Markus Ek Lauttasaaren seurakunnasta Helsingistä.

Ilmoittaudu jo tänään linkistä tai sähköpostilla info@alfasuomi.fi!

Miltä Alfan tapaaminen näyttää?

Vieraanvaraisuus

Oli kyseessä sitten tapaaminen kasvotusten aterian äärellä, tai virtuaalisesti kahvikupin kanssa, kaikki tapaamiset alkavat tutustumiseen, rentoutumiseen, sekä ystävyyssuhteiden muodostamiseen varatulla ajalla. Yhdessä ruokailu luo tilaa kokea yhteyttä muihin ja mahdollistaa elämän jakamisen syvemmällä tasolla.

Alustus

Alfan alustusten tarkoituksena on herättää keskustelua erilaisista taustoista tulevien ihmisten keskuudessa. Alustukset käsittelevät elämän ja uskon suuria kysymyksiä ja pureutuvat kristinuskon perusasioihin. Ne sisältävät sellaisia aiheita kuten ”Kuka Jeesus on?”, ”Miksi ja miten rukoillaan?” ja ”Miten Jumala ohjaa meitä?”

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on Alfa-promo-2024-3-scaled.jpg

Keskustelu

Keskusteluissa on mahdollisuus vastata alustukseen, kuulla muiden näkemyksiä ja jakaa omia ajatuksia – kaikki rehellisessä, ystävällisessä ja avoimessa ilmapiirissä.

Mistä aloittaa?

Kun olet rekisteröitynyt, ohjaamme sinua luomaan tilan, jossa myös ne, jotka eivät yleensä tule kirkkoon, voivat luottavaisesti keskustella Jumalasta.

Tarjoamme sinulle työkalut ja koulutuksen, joilla tiimisi voi varustautua Alfan järjestämiseen sekä inspiroida seurakuntaa kutsumaan ystävänsä.

Pääset myös käyttämään Alfan videosarjoja ja oppaita keskustelun herättämiseen

Alfa on loistava tapa luoda merkityksellisiä ihmissuhteita ja kutsua uusia ihmisiä seurakuntaan. Alfassa yhdistyy todellinen ihmisten kohtaaminen ja kirkas kristinuskon sanoma.

Heidi Roihuvuo,
pastori Station-seurakunta, Jokela

Arvostan aivan erityisesti Alfan ekumeenisuuden henkeä. Ketään ei painosteta liittymään toiseen kirkkokuntaan. Ihmisiä kutsutaan vain liittymään Jeesukseen.

Isä Raniero Cantalamessa,
saarnaaja, Papal Household

Huomasin Alfassa, että voin tavallisena ihmisenä viedä evankeliumia eteenpäin.

Salme Tuuri,
Alfa-pienryhmäohjaaja, Luumäki

Alfa on arvokas, koska sen avulla voidaan luoda aidon uteliasta ilmapiiriä, joka tarjoaa puitteen elämän suurille kysymyksille.

Teemu Sormunen ,
seurakunnanjohtaja, Hopeseurakunta

Aloita tänään

Kaikki mitä tarvitset Alfan järjestämiseksi on saatavilla netissä ja ladattavissa ilmaiseksi, jotta jokainen voi olla mukana vaikuttamassa.

Tutki lisää

Löydä Alfa

Löydä Alfa läheltäsi

Löydä Alfa

Järjestä Alfa

Aloita Alfan järjestäminen

Järjestä Alfa

Esikatsele Alfan alustukset

Esikatsele videot

Esikatsele Alfan alustukset